برترین آهنگسازان اتریش را میشناسید؟ تاریخچهی هنر و موسیقی در اتریش آن قدر درخشان و مسحور کننده است که تمام دنیا این شهر را به عنوان پایتخت موسیقی جهان میشناسند. اتریش همواره بستر مناسبی برای هنرمندان و آهنگسازانی بوده که رویای موسیقیدان شدن را در سر میپروراندند و به همین دلیل ستارگان زیادی در این محیط پویا و رویایی درخشیده اند. بسیاری از این افراد با خلاقیت و نوآوری خود تاثیر بسیار مهمی در دنیای موسیقی گذاشته اند و هر یک از آن ها بهترین های سبک خود به شمار میروند.
شناختن این ستارگان که همگی جزو برترین آهنگسازان اتریش و حتی جهان اند خالی از لطف نیست و میتواند باعث شود تا ما به اهمیت بستر آموزشی مناسب برای شکوفایی استعدادها بیش از پیش پی ببریم.
برترین آهنگسازان اتریش :
ولفگانگ آمادئوس موتزارت (Wolfgang Amadeus Mozart)
فکر نمیکنم کسی در این دنیا وجود داشته باشد، که این ستارهی موسیقی کلاسیک را نشناسد. موتزارت در سال 1756 در خانهای که امروزه به شکل موزه در آمده است در شهر سالزبورگ اتریش به دنیا آمد. نکتهی باورنکردنی درباره این موسیقیدان این است که او آهنگسازی را از 5 سالگی آغاز کرد و اولین سمفونی خود را در 7 سالگی نوشت. او تا سن 35 سالگی بیش از 600 اثر کلاسیک خلق کرد که همگی جزو برترین آثار موسیقی جهان اند.
به دلیل این استعداد ذاتی و نبوغی که موتسارت از همان کودکی از خودش نشان داده بود، پدرش که طبعی هنرمندانه و موسیقی دوست داشت، تمام کارهای خود را رها کرد و به طور خاص به تربیت و پرورش استعدادهای فرزند خود پرداخت. موتسارت با کمک پدر و پیگیری و علاقه خودش در سن 12 سالگی به یکی از برترین آهنگسازان اتریش تبدیل شد و در نواختن پیانو، ویولن و ارگ به درجه استادی رسید.
فرانتس شوبرت (Franz Schubert)
بدون هیچ شکی، بعد از موتسارت نام شوبرت به عنوان دومین موسیقیدان مشهور اتریشی در سراسر جهان شناخته میشود. شوبرت هم همانند موتسارت در عمر سی و یک ساله خود صدها اثر هنری خلق کرد اما متاسفانه این هنرمند جوان در سال های زندگی خود با محبوبیت و توجه چندانی مواجه نشد. تنها پس از مرگ او بود که استعداد ذاتی و سبک خاص آهنگسازی اش بر همگان آشکار شد.
شوبرت در یک روز سرد زمستانی در شهر وین اتریش به دنیا آمد. پدر او مدیر مدرسه و مادرش خانه دار بود. والدین شوبرت مانند بسیاری از اتریشیان آن زمان شیفته و عاشق موسیقی بودند و با اینکه هیچ کدام در این عرصه به طور حرفهای فعالیت نمیکردند اما بازهم از ارزش والای آن مطلع بودند و به آن احترام میگذاشتند. شاید همین مسئله باعث شد تا یکی از برترین آهنگسازان اتریش در این خانواده تربیت و وارد جامعهی موسیقی شود.
گوستاو مالر (Gustav Mahler)
مالر ، آهنگساز و رهبر ارکستر وینی ، موسیقی را زبانی میدانست که از آن برای بیان احساسات خود استفاده میکرد. با وجود اینکه پخش موسیقی او برای بیش از 50 سال در سراسر اروپا ممنوع شده بود، اما با این وجود این مسئله به عنوان مانعی برای تبدیل او به یکی از بهترین آهنگسازان دوره رمانتیک بدل نشد.
آلمانی های نازی موسیقی مالر را موسیقی بر مبنای یهودیت میدانست و آن را «هنر انحرافی» میخواند، بنابراین مالر برای سالهای زیادی در موسیقی گمنام بوده است. امروزه در شهر وین انجمنی بین المللی به نام «انجمن گوستاو مالر» وجود دارد که وظیفهی اصلی آن تحقیق و مطالعه در مورد تاثیرات مالر بر تاریخ گذشته اتریش و بستر فرهنگی خود است.
آرنولد شونبرگ (Arnold Schoenberg)
شونبرگ ، متولد 1874 و یکی از بزرگترین آهنگسازان اتریش است که درون مایه و سبک آهنگسازی او به طور کامل با آهنگسازی سنتی و کلاسیک مشهور اتریش فاصله دارد. تاریخ دانان و محققان شونبرگ را بنیانگذار مکتب دوم موسیقی وین میدانند.
منظور از «دومین مکتب موسیقی وین» در واقع گروهی از آهنگسازان هستند که ابتدا قطعاتی با تاثیر از رمانتیسم میساختند اما پس از مدتی با تکامل و تغییراتی که در سبک موسیقی شونبرگ به وجود آمد به سمت موسیقی اکسپرسیونیسم روی آوردند.
ماریا ترزا فون پارادایس (Maria Theresa von Paradis)
در میان نوابغ موسیقی اتریش، چهرهی نوابغ خانم زیادی هم مشاهده میشود. یکی از این افراد ماریا ترزا فون پارادیس بود. پارادیس که از دو سالگی بر اثر حادثهای چشمان خود را از دست داده بود از همان سال های ابتدایی زندگی خود از حمایت اشراف زاده ای برخوردار شد و به لطف او توانست از محضر بهترین اساتید موسیقی و با کیفیت ترین آموزش ها بهره ببرد.
ترزا با آموزش های صحیح و استعدادی که خودش برای این کار داشت در مدت زمان کوتاهی در ساخت قطعات موسیقی پیانو به مهارتی کم نظیر دست پیدا کرد. ماریا ترزا بعدها مدرسهی موسیقی خود را در وین تاسیس کرد تا بتواند آوازخوانی و نواختن پیانو را به دختران جوان تعلیم دهد.