آموزش تنبک به کودکان چگونه امکان پذیر است؟ آیا یادگیری تنبک برای کودکان سخت است؟ کودکان از چه سنی میتوانند تنبک زدن یاد بگیرند؟ این ها مهم ترین سوالاتی هستند که والدینی که قصد کرده اند تنبک نوازان آینده ی کشورمان را تربیت کنند با آن مواجه میشوند. ممکن است فرزند شما اخیرا به صدای این ساز علاقه پیدا کرده باشد و یا اینکه خودتان به دلیل علاقه شخصی و زنده نگه داشتن موسیقی ایرانی دوست داشته باشید تا او این ساز را آموزش ببیند اما در هر دو صورت سوالات زیادی درباره نحوه ی آموزش تنبک به کودکان وجود دارد که قبل از قدم گذاشتن به این مسیر باید به آن ها پاسخ دهید. اگر شما هم دوست دارید درباره شرایط آموزش تنبک به کودکان بیشتر بدانید با ما همراه باشید:
بهترین سن شروع یادگیری تنبک برای کودکان
شاید مهم ترین و اولین سوالی که همه ی والدین از ما میپرسند این است که کودک آن ها از چه سنی میتواند نوازندگی تنبک را یاد بگیرد تا به بهترین نتیجه برسد. بهترین سن برای شروع آموزش تنبک سن 7 تا 13 سالگی میباشد. در این سن کودکان آمادگی لازم برای یادگیری یکی از سازهای تخصصی موسیقی از جمله تنبک را پیدا کرده اند.
همچنین کودکانی که قبلا دوره ی آموزش ارف را با یادگیری سازهایی مثل بلز، فلوت ریکوردر و طبلک پشت سر گذاشته اند نیز میتوانند با راهنمایی معلم موسیقی و والدین خود در صورت علاقمندی به سازهای کوبه ای یادگیری تنبک را شروع کنند.
برای کودکان زیر هفت سال شروع کلاس آموزش تنبک بهتر است بعد از گذراندن دوره آموزش موسیقی کودک یا ارف باشد. کودکان زیر هفت سالی که تا کنون آموزش موسیقی ندیده اند، به دلیل اینکه تعریف درستی از ماهیت موسیقی ندارند نمیتوانند آموزش های تخصصی تر موسیقی را به خوبی درک کنند و به همین دلیل اذیت میشوند.
آموزش تنبک به کودکان چه تفاوتی با آموزش به بزرگسالان دارد؟
متد های و کتاب های آموزش تنبک به کودکان با آموزش های بزرگسالان متفاوت است. در آموزش به کودکان به جای توضیحات تئوری و پیچیده تمرینات کاربردی و جذاب تری برای کودکان در نظر گرفته میشود که کودکان هم بتوانند تنبک نوازی یاد بگیرند و هم ریتم ها را با روش های ساده و کاربردی متوجه شوند.
کودکان در این دوران با اصول اولیه ی نوازندگی مثل نشستن و دست گرفتن تنبک، کنترل ساز و ریتم های ساده آشنا میشوند تا در آینده بهتر بتوانند ریتم های پیچیده و تخصصی تر را اجرا کنند.
آیا یادگیری تنبک برای کودکان سخت است؟
در واقع هیچ ساز آسان یا سختی وجود ندارد و میزان تمرینات و علاقه ی هنرجویان تعیین میکند که یادگیری آن سخت یا آسان است. یکی از مواردی که در آموزش تنبک به کودکان اهمیت دارد تهیه ی ساز مناسب برای آن ها میباشد. زیرا اگر اندازه و وزن ساز برای کودک زیاد باشد او به سختی میتواند آن را در دست بگیرد و شروع به نوازندگی کند. جدا از ساز مناسب که در سختی یا آسانی نواختن تنبک تاثیر دارد به طور کلی ساز تنبک ساز سختی برای یادگیری نیست و بسیاری از کودکان از نواختن آن لذت میبرند.
فقط باید بدانید که آموزش تنبک به کودکان با آموزش این ساز به بزرگسالان متفاوت است. درست است که کودکان هم میتوانند نوازندگی تنبک را در سطح مبتدی یا حرفه ای آموزش ببینند اما مدت زمان یادگیری کودکان طولانی تر از یادگیری بزرگسالان است. دلیل این مسئله این است که آن ها به مدت زمان بیشتری برای تجزیه و تحلیل ضرب ها و تکنیک های نوازندگی تنبک احتیاج دارند و به همین یادگیری مرحله مقدماتی تنبک برای آن ها ممکن است ماه ها زمان ببرد.
کودکان چگونه باید تمرین کنند؟
میدانیم که پیشرفت و یادگیری هر مهارت جدید زمان بر است و همان طور که اشاره کردیم آموزش تنبک برای کودکان به مدت زمان بیشتری نسبت به بزرگسالان احتیاج دارد. علاوه بر این شیوه ی تمرینات کودکان هم باید در مقاطع زمانی کوتاه و دفعات بیشتری باشد تا کودک خسته نشود.
بچه ها زود حوصله شان سر میرود و به همین دلیل والدین باید زمان های تمرین را برای کودک لذت بخش و سرگرم کننده کنند. والدین وظیفه دارند تا ببا تشویق و کلمات خود به کودک اعتماد به نفس بدهند و او را در تمام طول مسیر همراهی کنند.
یکی از بهترین روش های آموزش موسیقی برای کودکان ، آموزش موسیقی به صورت آنلاین است. در این روش کودکان میتوانند در محیط آشنا و آرام منزل خود به یادگیری و آموزش مشغول شوند. علاوه بر این از آن جایی حضور والدین در کنار کودک از اهمیت بالایی برخوردار است، والدین میتوانند به وسیله ی این آموزش ها در وقت و هزینه ی خود صرفه جویی کنند و بدون لحظه ای هدر دادن وقت در مسیر رفت و آمد و ترافیک با کودکشان در کلاس آموزش تنبک شرکت کنند.