کیوان ساکت نوازنده ی برجسته تار ، سه تار ، آهنگساز ، نویسنده و مدرس دانشگاه اهل ایران می باشد. وی متولد 1340 در مشهد است.
کودکی کیوان ساکت
کیوان ساکت در خانواده ای هنری بزرگ شده است. او فارغ التحصیل رشته آهنگسازی از اروپا می باشد. مادرش رئیس بزرگترین دبیرستان دخترانه مشهد بود و پدرش شاعر مشهور و موسس بزرگترین دراگ استور در مشهد بود.
استاد ساکت از کودکی با تشویق مادر و پدرش به موسیقی و نقاشی پرداخت. او در نقاشی شاگرد اساتیدی همچون استاد صادق پور و در طراحی استاد پیراسته، در رنگ و روغن و آبرنگ شاگرد استاد دولو بود. وی از همان زمان کودکی که هنوز وارد دبستان نشده بود با خرید ویولن وبا گرفتن معلم شروع به یادگیری نوازندگی کرد. او می گوید در آن زمان نوت و دولا چنگ برایم دشوار بود و پدر و مادرم به هنر علاقه مند بودند . مادرم نقاشی می کشید و آکاردئون می زد به همین دلیل با تشویق آنها دنبال موسیقی و نقاشی رفتم.
او اولین درس های موسیقی تار را از دایی خویش منوچهر زمانیان در کارگاه موسیقی کودکان و نوجوانان که در آن زمان از سوی صدا و سیمای وقت به مدیریت مرتضی دلشب در مشهد تاسیس شده بود فرا گرفت.
شروع فعالیت هنری
وی بعد از دایی خویش زیر نظر حمید متبسم کار کرد که بعد از مهاجرت متبسم به خارج از کشور از آن زمان به بعد او تار را بدون استاد فرا گرفت و تنها در این میان چند ملاقات کوتاه با حسین علیزاده داشت. در سال 1369 استاد ساکت به دعوت پرویز مشکاتیان به عنوان مسئول به گروه عارف دعوت شد و در کنسرت ها و سفرهای زیادی با او همراه شد. حاصل این همکاری آثاری مانند افشاری مرکب، افق مهر، وطن من و مقام صبر می باشد.
فعالیت در رادیو
وی به مدت 5 سال در رادیو فرهنگ و برنامه نیستان ردیف موسیقی ایرانی را تجزیه و تحلیل می کرد و درس می داد. او در سال 1377 ده ها برنامه به سبک گل های رنگارنگ با نام نغمه جاویدان نیز ساخت که از رادیو پخش شد.
افتخارات کیوان ساکت
یکی از افتخارات کیوان ساکت به سال 1383 برمی گردد که موفق به اخذ درجه یک هنری در رشته آهنگسازی و نوازندگی در سال 1384 نیز از سوی حسن کسایی موفق به دریافت لوح تقدیر شد.
تاسیس گروه وزیری
او در سال 1375 گروه وزیری را تاسیس کرد و اجراهای زیادی با این گروه در داخل و خارج از کشور داشته است. همینطور ارکستر بزرگ کیوان ساکت را نیز با بیش از 60 نوازنده و خواننده که در سال های اخیر کنسرت های متعددی را در تهران با موفقیت اجرا کرده است در اختیار دارد.
شیوه مخصوص کیوان ساکت
کیوان ساکت شیوه مضراب زنی مخصوص به خودش را دارد و از مهارت های وی می توان اجرای سرعتی قطعات را نیز اشاره کرد. وی علاقه زیادی به اجرای قطعات بزرگ موسیقی کلاسیک دارد و همینطور او کوشیده است تا نگرشی علمی تر به موسیقی و نوازندگی ایرانی داشته باشد و نیز در نواختن تار و ابداع تکنیکهای نو پس از استاد وزیری تغییراتی ایجاد کند.
آلبوم ها
از آلبوم ها می توان به جامه دران تکنوازی تار و تنبک در اصفهان، شور و چهار گاه، سبکبال اجرای ۱۸ چهارمضراب نوشته شده در کتاب سبکبال، ای وطن بازسازی و اجرای برخی آثار استاد علینقی وزیری با آواز فاضل جمشیدی و پیانو هومن خلعتبری، آشنایی با آواز دشتی اجرای برخی درسهای دفتر دوم شیوه نوین آموختن تار وسه تار، فسانه اجرای ابو عطا، راست پنجگاه با ارکستر وزیری با صدای ایرج بسطامی و … اشاره کرد.
کتاب ها
از دیگر آثار او می توان به کتابهایش اشاره کرد که عبارت اند:
- ۱۲ جلد کتاب برای تار و سه تار
- بیایید تار و سه تار بنوازیم
- سبکبال ۱۸ چهار مضراب برای تار وسه تار
- ده تمرین ۱۰ اتود برای تار و سه تار
- با موج تا کرانه، نُت تعدادی از آهنگهای آلبومهای شرق اندوه و شبی با خورشید
- حرکت دائمی ۲۰ اتود برای تار و سه تار
- چرخ نیلوفری ۲۰ تمرین برای تار و سه تار
- (هشت آهنگ معروف جهان) نت آهنگهای کلاسیکی که در آلبوم (دیدار شرق و غرب) وجود دارند.
- در سایه سار بید (۱۵ چهار مضراب ساده)
با آرزوی موفقیت برای این استاد بزرگوار.