کتاب آموزشی با عنوان «مشق تنبک» توسط نویسنده و مدرس موسیقی دانشگاههای کردستان “فرهاد پورنوروز” توسط انتشارات مشتاق منتشر و روانه بازار شد.
کتاب آموزشی با عنوان مشق تنبک توسط نویسنده و مدرس موسیقی حوزه تخصصی تنبک، فرهاد پورنوروز منتشر و روانه بازار شد.
کتاب مشق تنبک توسط انتشارات مشتاق در سال جاری و با ۲۳۵ صفحه و به طور مصور که بخشی از آن رنگی شامل نمودار و پارتیسیون است در تیراژ ۵۰۰ نسخه توسط چاپ معلم سنندج منتشر شده است.
طراح روی جلد و خوشنویسی و ویراستاری ادبی این کتاب توسط هنرمندان سنندجی به ترتیب سیروان کنعانی، صابر میکاییلی و شهرام علیمحمدی انجام شده است.
فرهاد پورنوروز نویسنده این کتاب روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساز تنبک را ابتدا نزد استاد هادی علیزاده شروع کردم و سپس به محضر معلم بزرگ تنبک بهمن رجبی راه یافتم و دوره های ابتدایی متوسطه عالی و فوق عالی را نزد این معلم بزرگ گذراندم و در محضر این بزرگ مرد تنبک بهرههای زیادی بردم.
وی اضافه کرد: تدریس تنبک را از سال ۱۳۷۸ در شهر سنندج شروع کردم و هم اکنون هم مشغول به این کار ارزشمند هستم.
این نویسنده کُرد به بخشی از فعالیتهای خود اشاره کرد و افزود: کنسرت با گروه همساز به سرپرستی استاد مسعود شعاری، اجرا با گروه اینتر ارکستر تهران به رهبری استاد نادر مشایخی،کنسرت دونوازی تنبک و کمانچه با استاد سعید فرجپوری و کنسرت گیسوی چنگ همنوازی تار و سه تار و تنبک با استاد فرهاد مشتاق را در کارنامه فعالیت خود دارم.
پورنوروز اضافه کرد: کنسرت نغمه و نوا همنوازی تنبک و تار استاد ارژنگ سیفیزاده و خوانندگی استاد محمدجواد شوهانی، همکاری با گروههای بامداد، ژوان، وصال و بیداد، ارکستر هامون کرج،ارکستر مجلسی ارم و و همکاری با گروه آلامتو ایلام از دیگر فعالیت های هنریم در طول این سال ها است.
وی یادآور شد: اجرا با گروه آلامتو در کشورهای بلغارستان، بلاروس، عراق، چین فستیوال جاده ابریشم و هندوستان شرکت در فستیوال بین المللی موسیقی جهان خسرو را داشتهام.
این فعال حوزه موسیقی که مقام نخست جشنواره موسیقی کرمانشاه و گروه برتر جشنواره ایلام را هم کسب کرده است، اظهار داشت: تنبک و مبانی ریتم را در دانشگاههای کردستان و علمی و کاربردی سنندج تدریس میکنم.
وی در سال ۱۳۸۲ گروه کوبه ای اهورا را پایه گذاری کرد، و تشکیل گروه کوبه ای انعکاس متشکل از هنرجویان جوان و نوجوان و اجراهای متعدد با این هنرمندان را هم در کارنامه هنری خود دارد.
“تنبک” که با نام های تمبک و ضرب نیز شناخته می شود از سازهای محبوب کشور ماست این ساز به فرم و شکل جام است و پوستی و از نو سازهای کوبهای است این ساز به لحاظ شکل، شبیه داربوکا ساز عربی است.
منبع: ایرنا