موسیقی سریال در چشم باد یکی از موسیقی های زیبا و به یاد ماندنی تاریخ هنری ایران می باشد. موسیقی فیلم برای احساسات و عواطف مخاطب نقش تحریک کننده در قبال صحنه های مختلف یک فیلم ایفا می کند. موسیقی متن در هر فیلم و سریال به قدری تاثیرگذار می باشد که گاهی یک فیلم ضعیف و کم محتوا اگر از موسیقی فیلم باکیفیتی برخوردار باشد تا حدی می تواند در جذب مخاطب تأثیر خود را بگذارد. در ادامه به بررسی موسیقی سریال در چشم باد پرداخته ایم که یکی از بهترین سریال های تاریخی ایرانی است.
درباره سریال
سریال در چشم باد با کارگردانی و نویسندگی مسعود جعفری جوزانی ساخته شده است. این فیلم یک مجموعه تلویزیونی در ژانر تاریخی حماسی است که تولید آن از مهرماه سال 1382 آغاز شد و به مدت 5 سال به طول انجامید و در نهایت در اواخر سال 1387 به پایان رسید. در این فیلم شماری از هنرمندان سینما و تلویزیون از جمله: پارسا پیروزفر، کامبیز دیرباز و… نقش آفرینی کرده اند. ساخت این سریال یکی از بزرگترین پروژه های سریال سازی در تلویزیون است که برای آن در طول فیلم از 480 لوکیشن استفاده شده است و به بیش از 10 شهرستان و استان دیگر سفر شده است.
موسیقی سریال در چشم باد
موسیقی سریال در چشم باد ، موسیقی به سبک ایرانی می باشد که شنونده از شنیدن هر لحظه ی آن لذت خواهد برد. موسیقی این سریال توسط حسین علیزاده ساخته شده است. حسین علیزاده بعد از ساخت موفق موسیقی فیلم زیر تیغ ، دومین فعالیت موسیقیایی خود برای سریال ها را در این فیلم انجام داد. او موسیقی متن سریال در چشم باد را با بهره گیری از موسیقی دوره های مختلف تاریخی که در سریال بود ضبط دوباره کرده و توانست فضایی بسیار قابل درک برای مخاطب فراهم آورد و علاوه بر بهره گیری از المان ها و نمادهای جغرافیایی و تاریخی با توجه به تسلط بر ردیف دستگاهی فضا و حجم موسیقی ایرانی باعث ارزشمند شدن موسیقی سریال در چشم باد شده است.
موسیقی این سریال در سال 1391 در قالب آلبومی منتشر شده است که شامل 23 ترک می باشد. در این آلبوم حسین علیزاده نوازنده ی تار، سه تار و شورانگیز می باشد، نوازنده ی ویولن بردیا کیارس بوده، نوازنده ی بالابان ، فلوت و کوبه ای رضا عسگرزاده می باشد، نوازنده ی رباب نیما علیزاده می باشد و نوازنده ی کمانچه صبا علیزاده است. راحله برزگری و پوریا اخواص هم به عنوان همخوان در این مجموعه حضور دارند.
در بخش های زیادی از این فیلم تکنوازی تار و سه تار شنیده می شود که مرتبط با صحنه های احساسی و خاطره انگیز سریال است و مخاطب فیلم را در فضایی دلنشین و خیال انگیز قرار می دهد. این تکنوازی ها اغلب در دستگاه شور و آواز ابوعطا نواخته شده است.
حسین علیزاده برخلاف آن که در عرصه های گوناگون موسیقی نظیر گروه نوازی ، تکنوازی، بداهه نوازی، ردیف نوازی ، موسیقی حماسی و ساخت آهنگ های ارکستری فعالیت دارد ولی به نسبت کمتر به سمت ساخت موسیقی فیلم گرایش داشته است. به همین دلیل حضور و هنرنمایی این موسیقیدان برجسته در این سریال می تواند به دلیل فضای تاریخی و سنتی ارزیابی شود. به همین دلیل کارگردان این سریال در بخش موسیقی و آهنگسازی این فیلم به سراغ حسین علیزاده رفته است.