تمرینات تقویت گوش مخصوص نوازندگان ویولن مجموعه ای از تکنیک های تخصصی و بهینه شده است که به طور اختصاصی به ویولنیست ها کمک میکند تا با بهبود شنوایی خود، کیفیت و صدای نوازندگی خود را بهتر کنند.
موسیقی زبان مشترک تمام جهانیان است. این هنر ارزنده به طور مستقیم با احساسات ما سر و کار دارد. به طوریکه شنیده یک قطعه میتواند چنان تاثیری روی ما بگذارد که ما را در خاطرات دور و دراز گذشته غرق کند و تا مدت ها ما را به فکر فرو برد. چه شما یک شنونده معمولی باشید و چه نوازنده یک ساز موسیقی، تربیت شنوایی و بهبود عملکرد آن میتواند شما را در فهم یک قطعه موسیقی بهتر یاری کند.
ساز ویولن ساز خوش آوا و پرطرفداری است، به دلیل حساسیت هایی که نوازندگی این ساز دارد، نوازندگان آن باید از دقت و مهارت بالایی برخوردار باشند. یکی از مهارت هایی که برای این افراد دارای اهمیت است و به بهبود کیفیت ساز زدن ویولنیست ها کمک میکند تقویت مهارت شنیداری است. به همین منظور در این مقاله تمرینات تقویش گوش مخصوص نوازندگان ویولن را آموزش داده ایم.
تفاوت گوش دادن و شنیدن چیست؟
همه ما با این جمله ی معروف «گوش دادن با شنیدن فرق دارد» آشنا هستیم. این دو شاید به ظاهر یکی به نظر برسند اما در باطن عمیقا با هم متفاوت هستند. گاهی اوقات افراد این دو کلمه را به جای یکدیگر استفاده میکنند بدون اینکه متوجه تفاوت های بنیادین این دو عمل باشند.
شنیدن زمانی اتفاق میافتد که امواج صوتی به گوش ما میرسند. عمل شنیدن کاملا غیر ارادی و ناخودآگاه اتاق میافتد و نیاز به آموزش و تمرین ندارد. گوش دادن عملی است که به دنبال شنیدن روی میدهد. زمانی که صدایی که شنیده شده در مغز شما تحلیل و تفسیر میشود در واقع عمل شنیدن رخ داده است. گوش دادن یک عمل ذهنی است که به دقت و تمرکز زیادی احتیاج دارد.
گوش دادن فعال چیست؟ و چرا مهم است؟
در موسیقی، گوش دادن فعال به انتخاب آگاهانه وتمرکز روی یک قطعه موسیقی گفته میشود. گوش دادن فعال به شما کمک میکند تا ساختار و ترکیبات دقیق یک قطعه موسیقی را تحلیل و درک نمایید. همچنین از این طریق میتوانید سازهای مختلف موسیقی را در یک قطعه تمیز دهید و پیچیدگی های هر کدام را به خوبی متوجه شوید.
تمرینات تقویت گوش برای نوازندگان ویولن
به قطعات ویولن بیش از چندین بار گوش دهید
اگر به دنبال تقویت گوش خود هستید، اولین و ساده ترین قدم این است که وقتی یک قطعه موسیقی را میشنوید اولین برداشت خود از این قطعه را نادیده بگیرید و بارها به آن قطعه گوش دهید. محققان میگویند که انسان ها در برابر تجربه های جدید مقاومت میکنند و همین ویژگی بسیاری از لذت ها و زیبایی ها را از انسان میگیرد. احتمالا برای بسیاری از ما پیش آمده است که بعد از چند بار گوش دادن به آهنگی که آن را دوست نداشتیم به آن علاقمند شدیم. محققان میگویند که مغز یک سیستم هوشمند و به دنبال الگو است بنابراین مغز شما در قطعاتی که به طور مداوم تکرار میشوند جستجو میکند و الگوهای ریتمیک و معنایی خاصی را پیدا میکند. این اولین قدم در درک یک قطعه موسیقی است.
ماد پاول نوازنده ویولن اهل آمریکا میگوید:
آشنایی با موسیقی ارزشمند، لذت گوش دادن به آن را افزایش میدهد و باعث میشود تا با هربار گوش دادن از آن لذت بیشتری ببریم، موسیقی خوب هیچ گاه خسته کننده نخواهد شد.
به سبک های مختلف موسیقی گوش دهید
گوش دادن به سبک های موسیقی جدیدی که هرگز نشنیده اید میتواند باعث تقویت مهارت شنیدن شما شود. علت این مسئله این است که این قطعات ترشح دوپامین را در مغز شما افزایش میدهند. دوپامین ماده ای شیمیایی است که باعث افزایش شادی و هیجان در بدن میشود.
گوش دادن به سبک های جدید موسیقی خلاقیت مغز شما را افزایش میدهد و تجربه جدیدی را به زندگی شما میافزاید. درک پیچیدگی ها و سبک خاص موسیقی های جدید به شما کمک میکند تا مغز خود را ورزیده کنید و درک بهتری در تشخیص و تمایز قطعات مختلف پیدا کنید.
تمرینات خود را ضبط کنید
گوش دادن به صدای ساز خودتان یکی از موثرترین راه های تقویت شنیداری است. سعی کنید زمانی که قطعات خود را ضبط میکنید بلافاصله به آن گوش ندهید، پس از ضبط یک قطعه حداقل یک روز به خود فرصت دهید و به آن گوش دهید.
چراغ ها را خاموش کنید تا حس شنوایی شما افزایش یابد
احتمالاً شنیده اید که اگر یک حس را از بین ببرید، حواس دیگر شما افزایش می یابد. این کاملاً درست است وقتی صحبت از گوش دادن می شود. چشمان خود را ببندید یا یک اتاق تاریک پیدا کنید تا تمرکز خود را دو برابر کنید.