بهمن رجبی متولد هفتم اسفند 1317 در شهر رشت، نوازنده ای صاحب سبک و مدرس تنبک می باشد. وی در 3 سالگی پدر خود را از دست داد و با حمایت مادرش در سن 11 سالگی در کلاس های استاد تهرانی شرکت کرد. این آموزش ادامه دار نبود و او بعد از خدمت سربازی خود نوازندگی را با انگیزه و علاقه ای که داشت به صورت خودآموز شروع کرد. در سال 1343 با زنده یاد امیرناصر افتتاح ، نوازنده تنبک و هنرمند برجسته، آشنا شد و به این واسطه یادگیری نوازندگی را با او شروع کرد. به گفته ی رجبی، استاد افتتاح تأثیرگذارترین فرد زندگی اش بوده است.
بهمن رجبی تحصیلات خود را در رشته ی کشاورزی به پایان رسانید. وی بسیار اهل مطالعه بود و به کوهنوردی علاقه مند بود.
آثار بهمن رجبی
بهمن رجبی کتابی تحت عنوان آموزش تنبک را در دو جلد تألیف نمود. جلد اول این کتاب مناسب برای هنرجویان مبتدی و متوسط است و جلد دوم آن برای هنرجویان سطح های پیشرفته مناسب می باشد. کتاب دیگر او نیز با نام “تنبک و نگرشی به ریتم از زوایای مختلف” در سال 1356 تألیف شد. هر سه کتاب او توسط انتشارات رود منتشر گردیده است. یکی از آثار معروف رجبی قطعه ی گفتگوی چپ و راست می باشد که در جلد دوم کتاب آموزش تنبک آورده شده است.
برخی از آثار تکنوازی و همنوازی او عبارتند از:
- تنبک نوازی در قطعه ی سوران دشت امید از حسین علیزاده ؛ نشر ماهور
- گفتگوی چپ و راست با همراهی فربد یداللهی ؛ نشر ماهور
- دونوازی تنبک با ناصر فرهنگ فرد
- تنبک نوازی آلبوم در کتب عشق با آهنگسازی مازیار شاهی؛ نشر آوای چکاد
- نظم وزن، تکنوازی تنبک بهمن رجبی ؛ نشر آوای باربد
- گلچین یک و دو، مجموعه آثار رضا شفیعیان برای سنتور، بهمن رجبی به همراه علیرضا جواهری؛ نشر آوای چکاد
بهمن رجبی شعر طنز نیز می سراید که از آن ها می توان به صدای پای تمبک اشاره کرد. این شعر به شعری با نام صدای پای آب از سهراب سپهری اشاره دارد.
تکنیک های اجرا
بهمن رجبی در نواختن تنبک روشی منحصر به فرد برای خود دارد. او علاوه بر تسلط بسیار خوبی که بر ظرافت های تکنیکی تنبک نوازان گذشته دارد، ابداعاتی نیز بر تکنیک ها داشته است؛ از ابداعات وی در تکنیک نوازی تنبک می توان به 11 نوع ریز اشاره کرد. او به طور خاصی با سازهای ملودیک موسیقی ایرانی همنوازی می کند به ویژه همنوازی هایش با ساز سنتور که زیبایی و هماهنگی خاصی دارد. همه این موارد در مجموع باعث شده او بسیار متفاوت با تنبک نوازان هم عصر خود باشد.