موسیقی غم را از بین میبرد ؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که موسیقی یک هنر است و بدون شک بزرگترین رسالت هنر رسیدن به حال خوب و آرامش است. پس پاسخ به این سوال هم مثبت است. موسیقی غم را از بین میبرد و درباره این مسئله ده ها تحقیق علمی و اثبات شده نیز وجود دارد. به گفته ی دانشمندان و محققین تنها سیزده دقیقه گوش دادن به موسیقی غم را از بین میبرد و حتی اگر احساس اندوه هم نداشته باشید 9 دقیقه موسیقی میتواند حالتان را بهتر کند.
همه ی افراد در مورد موسیقی دلخواهشان سلیقه ی یکسانی ندارند مثلا ممکن است برخی افراد به سمفونی بتهوون و برخی دیگر به موسیقی پاپ علاقه داشته باشند. اما هردوی این گروه مشترکا از گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود لذت میبرند و دلیل این مسئله چیزی نیست جز آزاد شدن دوپامین در مغز. دوپامین هورمونی است که احساس رضایت و شادی را در انسان بر میانگیزد و عملکرد کلی مغز را بالا میبرد.
مویسیقی داروی ذهن است
موسیقی داروی ذهن است، این جمله تنها یک جمله ی شاعرانه و زیبا نیست بلکه امروزه شاخه ای از علومی درمانی تحت عنوان موسیقی درمانی به وجود آمده است که از تاثیرات موسیقی برای درمان انواع بیماری ها و به ویژه بیماری های روحی استفاده میکند.
موسیقی امروزه به عنوان عاملی برای افزایش تمرکز، احساس شادی، آرامش و کاهش غم و اندوه مورد استفاده قرار میگیرد.
البته برای استفاده از خواص درمانی موسیقی دانش خاصی مورد نیاز است و این مسئله درباره همه انواع موسیقی صدق نمیکند. در راستای همین موضوع سال ها پیش تحقیقاتی در مرکز صوت درمانی بریتانیا صورت گرفت و نشان داد که دوز مشخصی از موسیقی برای بهره مندی از خواص موسیقی درمانی وجود دارد و هر فرد باید برآن اساس از مزایای موسیقی استفاده کند.
چه نوع موسیقی غم را از بین میبرد ؟
بهترین نوع موسیقی که میتواند برای از بین بردن غم و اندوه مناسب باشد ، قطعات ساده و بدون کلام با ملودی های آرام هستند. این نوع موسیقی که بیشتر شامل قطعات آرام موسیقی کلاسیک میشوند فواید بسیار زیادی روی سلامت جسم و روان شنوندگان میگذارند. طبق تحقیقات به دست آمده افراد فقط با سیزده دقیقه گوش دادن به موسیقی ها تغیراتی از جمله کاهش تنش و فشار عضلانی، تپش منظم قلب، از بین رفتن افکار منفی ، احساس رضایت و آرامش خاطر را تجربه کردند.
از طرفی گوش دادن به آهنگ های شادی که سرعت مناسب و محتوای متنی مثبتی دارند با 9 دقیقه گوش دادن در روز میتوانند نشاط و شادی را برگردانند. این نوع موسیقی ها میزان شادی و خنده را تا 70 درصد افزایش میدهند و به افراد با گوش دادن به آن ها احساس میکنند که کنترل بیشتری روی زندگی خود دارند و میتوانند از عهده هر چیزی بر بیایند. پزشکان متوجه شده اند که این موسیقی غم را از بین میبرد و برای درمان افسردگی و اضطراب بسیار مفید است.
موسیقی غمگین چه تاثیری بر روان ما میگذارد؟
موسیقی غمگین برای هر شخص طعم خاص خودش را دارد و هر فرد هنگام گوش دادن به آن میتواند احساسات متفاوتی را تجربه کند. توماس ائورالا متخصص موسیقی شناسی در آمریکا تاثیرات موسیقی غمگین روی افراد را اینگونه توضیح میدهد: همه ما موسیقی غمگین را دوست داریم و از آن لذت میبریم. زیرا این موسیقی میتواند غم و اندوه و احساس از دست دادن را عمیق کند و وسعت ببخشد، البته این تجربه در وهله ی اول لذت بخش نیست اما میتواند به پذیرش و حال خوب کمک کند.
غمی که از طریق گوش دادن به یک موسیقی غم انگیز در ما ایجاد می شود با غمی که به واسطه یک اتفاق بیرونی ما را غمگین و افسرده می کند بسیار متفاوت است. تحقیقات بر روی افراد مختلف نشان می دهد که جنس این نوع غم شیرین و دل نشین تر از تحمل غم در دنیای واقعی است. بعضی از انواع موسیقی های غمگین نوعی حس نوستالژی را بار دیگر در ما زنده کرده و ما را به یاد اتفاقات گذشته می اندازد. مرور خاطرات نیز نوعی تسکین دردها و مشکلات افراد به حساب می آید که گوش کردن به موسیقی غمگین این مزیت را داراست.