یادگیری پیانو برای بزرگسالان ؟! شاید از خود بارها پرسیده باشید، برای یادگیری پیانو خیلی دیر است؟ شما هم قطعا تا به حال به یادگیری فکر کرده اید و پس از آن احساس کردید که دیگر شانسی برای شروع ندارید؟ خب بیایید این موانع را کنار بگذاریم و از جهتی دیگر به موضوع نگاه کنیم. قطعا با تغییر در ذهنیت و ایجاد عزم و اراده در خود و همچنین ایجاد امکانات بروز مثل کلاس ها و اساتید خوب، یادگیری پیانو برای بزرگسالان نیز کاملا امکان پذیر است. در این جا ما شش نکته ی عالی برای شروع یادگیری پیانو برای بزرگسالان آماده کرده ایم که مطالعه کنید و برای شروع آماده شوید.
1. سن بالاتر در یادگیری پیانو برای بزرگسالان یک امتیاز محسوب می شود
شما تصمیم گرفته اید که پیانو را یاد بگیرید و تصمیم شما برای شروع یادگیری بسیار مهم است. این به این معنا است که شما پس از تفکر، تحقیق و متقاعد کردن خود در خصوص یادگیری پیانو، می توانید این کار را انجام دهید و این یک سرمایه ارزشمند است.
با این حال، همانطور که عمو بن یک بار گفت : توان و قدرت زیاد، مسئولیت بزرگی به همراه دارد. بنابراین وقتی در بزرگسالی تصمیم گرفتید در کلاس های پیانو شرکت کنید به تصمیم خود احترام بگذارید و آن را سبک نگیرید و با دل آن را عملی کنید.
2. آهنگ ها و سبک های مورد علاقه خود را بیاموزید تا به شما کمک کنند به آن پایبند باشید
سخت ترین قسمت یادگیری پیانو برای بزرگسالان یافتن انگیزه مداوم برای تمرین است. بسیاری از بزرگسالان که شروع به آموزش موسیقی می کنند پس از مدتی متوقف می شوند زیرا آنها به این موضوع پی نبرده اند که این تمرین ها نیاز به زمان منظمی دارد. بسیاری از افراد نیز دلسرد می شوند زیرا احساس می کنند به جایی نمی رسند. بنابراین آن را ترک می کنند. پس اگر قبلا این مورد را تجربه کرده اید، با این 7 مورد سخت گیرانه پیانو همراه باشید.
یک راه این است که سبک و آهنگ های مورد علاقه خود را تمرین کنید تا علاقه شما بیشتر شود، حتی اگر سبک مورد علاقه شما آهنگ ساده ای نباشد. قطعا از جلسات آموزشی خودتان لذت خواهید برد.
3. برای تمرین های خود برنامه های دقیق و منعطف تنظیم کنید
ایجاد تعادل در محل کار، مدرسه، زندگی اجتماعی و تمرین های منظم پیانو می تواند برای هنرجو اذیت کننده باشد. در این مورد شما باید مدیریت زمان را بدانید. به شما توصیه می کنیم در روز و ساعتی که مقابل پیانو می نشینید یک برنامه مشخص داشته باشید. گاهی اوقات یک جلسه تمرین باید برای یک موضوع مهم به تاخیر بیفتد و یا لغو شود. زمانی که این اتفاق می افتد سعی کنید خود را سرزنش نکنید اما فراموش نکنید که تمرین خود را به یک عادت تبدیل کنید. ذهنیت شما باید به عنوان یک اولویت، تمرین شما باشد.
برای روزهایی که مطمئن هستید می توانید آن را تنظیم کنید و یک برنامه ثابت ایجاد کنید. اگر می دانید که زودتر از موعود نمی توانید تمرین کنید برای جبران جلسات از دست رفته یک برنامه انعطاف پذیر تنظیم کنید. این برنامه انعطاف پذیر می تواند جلسات دیگری نیز داشته باشد مخصوصا اگر می خواهید در یک آزمون عملی پیانو قبول شوید.
4. به موسیقی زیادی گوش دهید تا آگاهی خود را نسبت به ریتم و هارمونی افزایش دهید
اگر ساز یاد می گیرید به احتمال زیاد موسیقی دوست دارید. مدام به موسیقی با سبک های مختلف گوش دهید. اما فقط در این جا متوقف نشوید. گوش خود را برای یافتن ملودی ، آکورد و ریتم تقویت کنید. خود را در مقابل پیانو تصور کنید و سعی کنید صدایی که می شنوید را به نت ها و کلید ها مرتبط کنید. سعی کنید فواصل و بیت ها را درک کنید. فقط از موسیقی لذت نبرید بلکه تک تک عناصر آن را دوست داشته باشید. داشتن یک گوش موسیقایی قوی، می تواند تاثیر مثبت بالایی در تمرین پیانو داشته باشد.
5. نت موسیقی شما ، دوست شماست، آن را در آغوش بگیرید
آیا به خاطر نت های موسیقی از کلاس های موسیقی در مدرسه متنفر بودید؟ خوب، بسیاری این حس را داشته اند. اگر می خواهید روی پیانو تسلط پیدا کنید و فقط با حفظ کردن به نواختن پیانو نپردازید، توانایی خواندن نت موسیقی بسیار مهم است. به علاوه این مهارتی است که به شما امکان می دهد هر زمان موسیقی را در اختیار داشته باشید و هر آهنگی را بنوازید. این احتمال وجود دارد که از آن متنفر باشید زیرا در این مورد چیزی متوجه نمی شوید و احساس گنگ بودن می کنید. برای این مسأله نیز راه حلی وجود دارد. ابتدا تمام عناصری را که می توانید در یک نت موسیقی پیدا کنید (نت ها، کلیدها و..) را بشناسید. نمادها مانند هیرو گلیف متوقف می شوند. دوم، نشانه های موجود در بیت ها و ملودی ها را درک کنید. وقتی متوجه شدید که نمادهای موسیقی به چه چیزی اشاره می کنند می توانید آن ها را روی پیانوی خود اجرا کنید. در این جا یک نکته ی مهم وجود دارد: به جای یادگیری نت و تئوری به تنهایی، جایی که بسیار کسل کننده و سخت باشد را هنگام نواختن یاد بگیرید.
6. نقاط ضعف خود را با تکرار به نقاط قوت تبدیل کنید
لحظاتی خواهید داشت که از یک قطعه یا آهنگ نا امید می شوید زیرا به راحتی نمی توانید آن را یاد بگیرید. بیخیال نشوید و برای مدتی به سراغ کارهای دیگر بروید. یک مشکل جزئی در درک کردن می تواند سریعا به یک نقطه ضعف اصلی تبدیل شود. پس از مدتی به تمرین همان آهنگ بپردازید و بیشتر و بیشتر تمرین کنید تا متوجه شوید که کجای کار را اشتباه انجام داده اید. بزرگسالان با فکر بارها و بارها تکرار کردن یک بخش ناامید می شوند اما این تنها راه است. شاید فکر کنید که این کار دشواری است اما بهتر است آن را یک مرحله برای موفقیت ببینید.
این 6 نکته قصد دارد شما را در وضعیت ذهنی مناسب قرار دهد و این را هم به یاد داشته باشید که یادگیری پیانو برای بزرگسالان و همینطور برای کودکان زمان می برد. با این حال ما در دوره ای زندگی می کنیم که شما می توانید همه چیز از جمله یادگیری پیانو در بزرگسالی را فوق العاده سرعت دهید.
افرادی که می گویند یادگیری نواختن پیانو در بزرگسالی امری غیر ممکن است، اشتباه می کنند، بزرگسالان هنوز هم می توانند یک ساز موسیقی یاد بگیرند. سخت کوشی همیشه نتیجه خواهد داد و این فقط یک حرف کلیشه ای نیست.