نوار کاست (Cassette tapes) یکی از بزرگترین اختراعات بشری است که تحول بسیار بزرگی در دنیای موسیقی و تکنولوژی برای ما به وجود آورد. این فناوری از اولین ابزارهایی بود که به ما این امکان را میداد تا موسیقی را در گستره ی صدایی وسیع تری بشنویم و حتی خودمان صداهای اطرافمان را به راحتی و تنها با یک دکمه ی ساده ضبط کنیم.
نوار کاست امروزه دیگر کاربرد چندانی ندارد و فقط به عنوان یک یادگاری از نسل های گذشته در میان ما وجود دارد، اما این وسیله روزی به عنوان یک معجزه و اختراع شگفت انگیز و باورنکردنی شناخته میشد.
نوار کاست چگونه اختراع شد؟
داستان خلق این وسیله ی شگفت انگیز از سال 1962 آغاز شد و در کمال شگفتی تا زمانی که شکوه و فروانروایی آن به وسیله ی اختراع جدیدتری یعنی سی دی ها (CD) زیر سوال رود ادامه پیدا کرد.
اولین نوار کاست در جهان توسط شرکت فیلیپس و در سال 1962 در بلژیک ساخته شد و حدود یک سال بعد پس از آزمایش های گسترده و برطرف شدن نسبی ضعف های آن در یک نمایش رادیویی به همه ی مردم معرفی شد.
تا آن سال مردم نمیتوانستند هر کجا و هر زمانی که میخواستند به موسیقی مورد علاقه شان گوش دهند و برای این کار حتما باید به مغازه های موسیقی که تکنولوژی پخش اصوات را داشتند میرفتند یا ساعت ها جلوی رادیو منتظر شنیدن صدای موسیقی مورد علاقه شان میشدند.
فکرش را بکنید، شاید برای مردم در آن سال ها وجود چنین دستگاهی فقط مثل یک رویای دست نیافتنی بود که ناگهان به واقعیت تبدیل شده بود و همه ی مردم میتوانست با پرداخت هزینه ی معقول وسیله ای تهیه کنند که یکی از تصورات و رویاهایشان به وسیله ی آن به واقعیت تبدیل میشد.
هر چقدرهم که جوان باشید، بازهم به احتمال زیاد یک نوار کاست را از نزدیک دیده اید و با ساختمان آن آشنایی دارید. در ساختمان این وسیله دو قرقره وجود دارد که یک نوار مغناطیسی را به وسیله ی چرخش خود از یکی به دیگری منتقل میکنند. تمام محتوای صوتی نوار کاست در بخشی از این نوار ها ذخیره شده است که میتوان به راحتی به آن گوش داد.
دلیل محبوبیت نوار کاست ها چه بود؟
قبل از اختراع نوار کاست ها، استفاده از فناوری های صوتی مثل ضبط و یا حتی پخش صدا کار تخصصی و دشواری بود و فقط متخصصان رادیو و افراد خاصی از عهده ی آن بر میآمدند. اما زمانی که نوار کاست در دسترس عموم قرار گرفت، مردم نه تنها میتوانستند قطعات مورد علاقه شان را به راحتی در هر زمان و مکانی گوش دهند، بلکه این امکان را داشتند که قطعات موسیقی خود و یا صداهایی که دوست دارند را نیز در آن ضبط کنند.
زمانی که واکمن های شرکت سونی وارد صحنه شدند اهمیت نوار کاست ها هزاران برابر شد، تصورش را بکنید که به جای ضبط صوت های بزرگ و یا دستگاه های پخش کننده موسیقی خودرو ، مردم حالا تنها با یک دستگاه کوچک و قابل حمل میتوانستند موسیقی گوش دادن را به روتین روزانه شان تبدیل کنند.
حقایق جالبی در مورد نوار کاست
- در زمان اختراع نوارهای کاست از سال 1963 تا 1988 بیش از 3 میلیارد نوار کاست فروخته شد.
- طول عمر نوارهای مغناطیسی نوار کاست تقریبا 10 تا 30 سال است.
- «SFX Cassette» اولین مجلهی موسیقی بود که نه روی کاغذ، بلکه فقط روی نوار وجود داشت.
- شرکت سونی تولید واکمن را در سال 2010 متوقف کرد.