طرز نشستن پشت درام یکی از اولین آموزش های نواختن این ساز میباشد که همه ی هنرجویان باید به خوبی آن را یاد بگیرند. در واقع طرز نشستن پشت درام و چگونگی قرارگیری بدن تفاوت بسیار زیادی بین صدای خوب و صدای بد در این ساز ایجاد میکند به همین دلیل در این مقاله طرز نشستن پشت درام را به همراه تصاویر و نکات مربوط به آن به شما آموزش داده ایم.
هنرجویان ساز درام برای یادگیری نواختن این ساز باید سه مهارت اصلی را یاد بگیرند، کوک صحیح، دست گرفتن چوب و طرز نشستن پشت درام ، نوازندگان درام با رعایت این سه اصل علاوه بر اینکه میتوانند کیفیت اجرای خود را بهبود ببخشند، بلکه احساس آزادی عمل و لذت بیشتری هم از ساز زدن خود خواهند برد. در ادامه نحوه نشستن یک نوازنده درام را با هم بررسی میکنیم:
طرز نشستن پشت درام چگونه است؟
صاف بنشینید
میدانم که خیلی واضح به نظر میرسد که یک نوازنده، حالا نوازنده هر سازی، پیانو ، گیتار یا حتی درام باید برای جلوگیری از آسیب و بهتر نواختن صاف بنشیند. اما اگر بفهمید که این مسئله چقدر روی کیفیت نوازندگی شما اثر میگذارد دیگر فکر خم کردن کمرتان را به طور کلی از سرتان بیرون میکنید.
پس موقع نشستن پشت درام ست حتما به پشت خود توجه کنید و ببینید که آیا کمر خود را صاف نگه داشته اید یا نه. ساز زدن در حالت قوز کرده و خمیده نگه داشتن کمر در مدت طولانی آسیب های جبران ناپذیری به ستون فقرات شما وارد میکند. میدانم که صاف نگه داشتن کمر موقع نشستن آن هم برای مدت طولانی میتواند آزار دهنده باشد اما باور کنید اگر مدتی این نکته را رعایت کنید، این مسئله به حالت طبیعی بدن شما تبدیل خواهد شد و دیگر بدون هیچ سختی میتوانید صاف بنشینید.
ارتفاع صندلی را تنظیم کنید
یکی از نکات مهم در ارتباط با طرز نشستن پشت درام ، تنظیم صندلی ساز است. ارتفاع صندلی تاثیر مستقیمی روی استقامت و تسلط شما روی پدال های ساز میگذارد. اگر تجربه ی رانندگی با صندلی که تنظیمات نا مناسبی دارد را داشته باشید به احتمال زیاد متوجه تاثیر ارتفاع صندلی روی تسلط بر پدال های درام میشوید.
ارتفاع پای هر نوازنده با نوازنده ی دیگر متفاوت است بنابراین نمیتوانیم یک عدد ثابت برای تعیین ارتفاع مناسب صندلی بگوییم. اما نکته ای که میتواند به شما در تعیین ارتفاع صندلیتان کمک کند این است که هنگامی که پشت ساز مینشینید پایتان را روی پدال قرار دهید، زاویه ای که زانویتان در این حالت درست میکند باید بین 90 تا 110 درجه باشد. اگر این زاویه بیشتر یا کمتر از این میزان بود به این معناست که صندلی شما ارتفاع مناسبی ندارد و در صورت نوازندگی انرژی زیادی از شما تلف خواهد شد.
بازوهای خود را ریلکس کنید
نکته ی بعدی که در طرز نشستن پشت درام به آن میپردازیم حالت صحیح دست ها و بازوهاست. در نوازندگی درام حرکات دست مهم ترین چیزهستند پس نحوه قرار گیری آن ها مهم ترین نکته برای نشستن پشت درام است.
مطمئن شوید که دست های شما در حالت ریلکس و بدون هیچ تنشی قرار دارند. این مسئله در مورد، شانه، بازو و آرنج های شما صدق میکند. یعنی باید همگی را در حالت ریلکسیشن قرار دهید.
زمانی که تمام این نکات را برای نشستن پشت ساز رعایت کردید و خودتان را با آن ها وفق دادید پس از مدتی متوجه تغییرات بسیار خوبی در نوازندگی خود خواهید شد. پس از همین ابتدای آموزش سعی کنید اصول ابتدایی مثل نحوه ی نشستن پشت ساز را جدی بگیرید تا در آینده نیاز به تغییرعادت های اشتباه نداشته باشید.