آموزش گیتار همواره در برهههای زمانی مختلف جزء دورههای آموزشی پرطرفدار آموزشگاههای موسیقی است. گیتار، سازی محبوب و جوانپسند است و از این نظر بین جوانان طرفداران زیادی دارد. با توجه به این که، امکان نواختن قطعات مختلف با ساز گیتار وجود دارد، مطمئن باشید که در زمان کوتاهی، به همراه همیشگی شما تبدیل میشود.
حالا اگر برایتان سوال پیش آمده که پیشنیازها و مراحل یادگیری این ساز چیست؟ یادگیری گیتار چقدر زمان میبرد؟ آیا یادگیری گیتار سخت است؟ و بهترین سن برای یادگیری این ساز چه سنی است؟ پیشنهاد میکنیم که با ما در این مقاله همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالهایتان را دریافت کنید.
پیشنیازهای آموزش گیتار
کلاس آموزش گیتار فقط یک دورهی معمولی برای یادگیری چند آکورد ساده نیست. بلکه آموزش اصولی گیتار از شما یک گیتاریست حرفهای و کارکشته میسازد. پس اگر شما هم دوست دارید که به سادگی و نرمی، گیتار بنوازید و گوشها را تحت تاثیر قرار دهید، باید مراحل خاصی را سپری کنید. درواقع آموزش صفر تا صد گیتار به معنای یادگیری مهارتهای خاصی است. این مهارتها شامل نحوهی در دست گرفتن گیتار ، کوک کردن ساز ، آکورد گیری ، یادگیری تئوری موسیقی، خواندن همراه با نواختن ساز، ملودینوازی و … است. برای تحقق این مهارتها باید گامبهگام پیش بروید. در ادامه به مهمترین عوامل تاثیرگذار در یادگیری و آموزش گیتار مبتدی میپردازیم.
دریافت مشاوره های لازم و شرکت در دوره آموزشی
اولین قدم برای آغاز یادگیری هر سازی، شرکت در دورهی آموزشی است. برای این کار بهتر است که عجله نکنید و با صبر و حوصله بهترین آموزشگاه را پیدا کنید. آموزشگاهی که با شرایط زندگی شما سازگارتر باشد و بتواند در طول آموزش، شرایط مطلوبی را برای شما فراهم کند. برای مثال اگر شما دانشآموز و دانشجو هستید، شاید بهتر است که در آموزش آنلاین گیتار شرکت کنید. یا اگر به دلیل مشغلههای کاری زیاد امکان حضور به موقع در کلاس حضوری را ندارید، میتوانید آموزش خود را به شکل آنلاین پیش ببرید. شاید هم ترجیح میدهید که تمام سختیها و شلوغیهای مسیر را به جان بخرید و به شکل حضوری آموزش ببینید. همهی این ها به شرایط زندگی شما بستگی دارد.
خرید گیتار مناسب
قبل از شروع آموزش، حتما با استاد یا کارشناس موسیقی برای خرید گیتار مناسب مشورت کنید. همانطور که میدانید این ساز انواع مختلفی دارد. پس باید از بین انواع گیتار، گیتاری را که مناسب شما است را تهیه کنید. لازم به ذکر است که در آموزش گیتار مبتدی نیازی به تهیهی ساز گران و عالی نیست.
آشنایی با ساز
قدم مهم بعدی برای یادگیری گیتار ، آشنایی با این ساز است. درواقع شما زمانی میتوانید ماهرانه گیتار بنوازید که سازتان را به خوبی بشناسید. هرچه شناختتان از ساز بیشتر شود، ارتباط حسی بیشتری با آن برقرار میکنید و در این صورت گیتار زدن شما بهتر میشود. چیزی که شما در آموزش صفر تا صد گیتار باید بدانید شناخت انواع گیتار ، سبکهای مختلف گیتار زدن ، کاربرد این ساز در اجرای ژانرهای مختلف موسیقی است. همچنین باید بدانید که مهمترین تکنیکهای نوازندگی گیتار چیست؟ قدم اول برای شناخت گیتار ، آشنایی با اجزای این ساز است. مهمترین اجزای گیتار آکوستیک شامل موارد زیر است:
- سردسته؛
- شیطانک؛
- دسته؛
- فینگربرد یا صفحه انگشت گذاری؛
- نشانگرهای فرت؛
- بدنه؛
- Soundhole؛
- پل خرک؛
- تیغه خرک؛
- تخته صدا؛
- پشت و کنارهها؛
- Pickguard.
استایل نوازندگی گیتار
حالا دیگر وقت آن رسیده که با استایل نوازندگی گیتار آشنا شوید و بدانید که طرز نشستن یک گیتاریست چگونه است؟ و چطور باید گیتار را در دست بگیرید تا تسلط بیشتری روی آن داشته باشید. طرز نشستن شما بسیار مهم است و روی نوازندگیتان تاثیر مستقیم دارد. درواقع اندامهای بدنتان باید در رابطه با گیتار به طور صحیح قرار بگیرند. به طور کلی دستهی گیتار باید روی رانهای شما و بدنهی ساز به شکمتان بچسبد.
نت شناسی و آشنایی با تئوری موسیقی
بدون شک نت شناسی و آشنایی با تئوری موسیقی ، الفبای نواختن هر سازی است. این امر در گیتار زدن هم صدق میکند و تا زمانی که نتها را نشناسید و با تئوری موسیقی آشنا نشوید، نمیتوانید این ساز را بنوازید. پس نکتهی مهم دیگری که در آموزش گیتار مبتدی یاد میگیرید، نت شناسی است.
یادگیری آکوردهای ابتدایی
برای این که بتوانید قطعات موردنظرتان را بنوازید باید آکوردهای گیتار را یاد بگیرید. به طور کلی آکوردهای C،G و D جزء ابتداییترین آکوردها هستند که در بیشتر قطعات نیز تکرار میشوند. اصولا آشنایی با این آکوردها در جلسات اولیهی آموزش صفر تا صد گیتار صورت می گیرد.
آموزش کوک کردن گیتار
بدون شک در فرآیند آموزش گیتار زدن، لازم میشود که سازتان را کوک کنید. پس یکی دیگر از پیش نیازها یا مراحل یادگیری گیتار، نحوهی کوک کردن آن است. لازم به ذکر است که کوک کردن گیتار چندان کار سختی نیست و به کمک تیونر و مترونوم به سادگی انجام میشود.
نواختن قطعات ساده و بداهه نوازی
حالا دیگر آموزش شما به مرحلهای رسیده که شروع به نواختن قطعات ساده کنید. به کمک آکوردهایی که یاد گرفتهاید میتوانید با تمرین، قطعات ساده و کوتاه را بنوازید و از گیتار زدن خود لذت ببرید. فراموش نکنید که بداهه نوازی و سر و کار داشتن مدام با ساز به شما در فرآیند رشدتان و افزایش خلاقیتتان کمک میکند.
انتخاب سبک
در ابتدای آموزش گیتار و یادگیری این ساز، داشتن سبک، معنای خاصی ندارد و هنرجو باید تمام قواعد و نتها را یاد بگیرد و با سبکهای مختلف آشنا شود. ولی برای ادامهی مسیر باید سبک دلخواهتان را انتخاب کنید. البته که پس از آشنایی کلی با انواع سبک گیتار ، انتخاب سبک دلخواه کار سختی نیست. ضمن این که استادتان هم میتواند به شما در این انتخاب کمک کند. به طور کلی گیتار دارای سه سبک فلامنکو، کلاسیک و پاپ است.
لازم به ذکر است که آموزش گیتار با ملودیهای ساده و کوتاه آغاز میشود و آرام آرام به مراحل پیشرفته میرسد. درواقع بعد از یادگیری بخش عمدهای از تکنیکها و با توجه به افزایش آشنایی هنرجو از گیتار و سبکهای مختلف، انتخاب سبک انجام میشود. پس اگر الان اطلاعی از این موضوع ندارید، نگران نشوید.
تعامل با سایر نوازندگان
ارتباط با سایر نوازندگان جدای از این که به شما کمک میکند تا انگیزهتان را از حفظ کنید و در مسیر بمانید، باعث رشدتان هم میشود. همنوازی با سایر نوازندگان و شرکت در گروهها، فرصتی است که کمک میکند تا تجربهتان، بیشتر شود و لذت نوازندگی در گروه را بچشید.
نقش تمرین در آموزش گیتار
بدون شک هیج مهارتی بدون تمرین و پشتکار به دست نمیآید. در رابطه با گیتار زدن هم این امر صدق میکند. شما نمیتوانید یک گیتاریست خوب شوید بدون این که به طور منظم تمرین کنید. البته جدای از تمرین روزانهی منظم و با برنامه، باید به شکل درست و اصولی تمرین کنید. درواقع کیفیت تمرین از کمیت آن مهمتر است. چون حین تمرین باید به موارد مختلفی مثل استایل درست، نحوهی گرفتن ساز و نحوهی اجرای نتها دقت کنید. اگر به این موارد توجه نکنید، عادتهای بد پیدا میکنید که روی عملکرد آیندهی شما تاثیر منفی میگذارد. همچنین برای جلوگیری از خستگی و افزایش خلاقیت، بعد از هر بیست دقیقه، حتما استراحت کوتاه دو سه دقیقهای بکنید.
آیا یادگیری گیتار سخت است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که یادگیری و آموزش هر سازی اگر با روش درست و اصولی انجام بگیرد، آسان و لذتبخش میشود. ضمن این که هنرجویان هم با سرعت بیشتری ساز موردنظر را یاد میگیرند. آموزش گیتار هم از این امر مستثنی نیست. البته منظور از سخت نبودن یادگیری گیتار، این نیست که نیازی به تمرین و تکرار ندارد، بلکه برعکس، تمرین اولیه سنگبنای موفقیت بعدی شماست. پس اگر میخواهید نوازندهی خوبی شوید و در مراحل بالاتر و هنگام مواجهه با تکنیکهای پیچیده دچار سردرگمی نشوید، باید از روز اول یادگیری خوب تمرین کنید.
سن یادگیری گیتار
نکتهی دیگری که برای بسیاری از هنرجویان در ردههای سنی مختلف، سوال برانگیز میشود، بهترین سن برای یادگیری ساز گیتار است. این سوال در نوجوانان بیشتر از سر کنجکاوی و در بزرگسالان از روی نگرانی و اضطراب دیر شدن، سرچشمه میگیرد. در این رابطه باید گفت که برای یادگیری این ساز هیچ وقت دیر نیست. البته که مشغلههای بزرگسالی مانع بزرگی برای یادگیری اصولی و تمرین زیاد است، ولی اگر خوب برنامهریزی کنید، جای نگرانی وجود ندارد. به عبارت دیگر برای یادگیری گیتار، انگیزه، علاقه و پشتکار شما تعیین کننده است نه سن و سال.
آموزش آنلاین گیتار در آکادمی وب نوازان
تا چندین سال پیش که اینترنت به این شکل گسترده نبود و فرهنگ برگزاری دورههای آنلاین وجود نداشت، بسیاری از افراد به دلیل محدودیت دسترسی، روی علایق خود خط میکشیدند. در حالی که امروزه اینترنت بستر مناسبی را برای برگزاری کلاسهای آموزشی مختلف فراهم کرده و بسیاری از محدودیتها به این شکل رفع شدهاند. در این بین آموزش آنلاین گیتار نیز مورد توجه هنرجوهای زیادی قرار گرفته است. به عبارت دیگر آموزش آنلاین باعث شده تا هیچ کس آرزوهایش را به باد نسپارد. پس اگر شما هم علاقهمند به یادگیری گیتار هستید ولی به دلیل محدیت مکانی و زمانی یا قیمت بالای دورههای حضوری، پا روی آرزویتان گذاشتهاید، سری به وب نوازان بزنید.
آکادمی موسیقی وب نوازان با هدف گسترش دنیای موسیقی، دورههای آموزشی خود را به شکل آنلاین برگزار میکند. این آکادمی، آموزش گیتار را در سبکهای مختلف، از طریق استادان باتجربه پیش میبرد. لازم به ذکر است که آموزشها به شکل آنلاین است و جلسات به صورت تصویری برگزار میشوند تا استاد و هنرجو یکدیگر را ببینند. هنگام آموزش، هنرجو کاملا نحوهی نوازندگی استاد را مشاهده میکند و حین اجرای هنرجو هم استاد میتواند ایرادها و نکات خاص را گوشزد کند. ضمن این که امکان ضبط جلسات نیز وجود دارد. به طور کلی مزایای آموزش آنلاین گیتار شامل موارد زیر است:
- مقرون به صرفه؛
- دسترسی به استادهای خوب و باتجربه؛
- حذف هزینههای رفتوآمد به آموزشگاه حضوری؛
- امکان ضبط جلسات و تماشای آنها هنگام تمرین؛
- امکان برگزاری کلاسها در روزهای تعطیل و آخر هفتهها؛
- انعطافپذیری بالا کلاسها (میتوانید مدت زمان و تعداد جلسات را با توجه به پیشرفت خود بالا ببرید.).
در نهایت باید گفت که گیتار به عنوان سازی محبوب بین جوانان طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل افراد زیادی آرزوی یادگیری آن را دارند. با این حال برای بسیاری از افراد به دلیل محدودیتهای جغرافیایی و زمانی، امکان شرکت در کلاس گیتار وجود ندارد. البته که آموزش آنلاین گیتار ، راهی برای رفع محدودیتها و رسیدن به آروزها است. اگر دوست دارید این ساز شگفتانگیز را یاد بگیرید، فقط کافی است فرم مشاوره رایگان را پر کنید و از دوران آموزش خود لذت ببرید.
خبرنامۀ وبنوازان را از دست ندهید!
هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات و نکات آموزشی موسیقی را برای شما میفرستیم.