دومین چاپ مجله تخصصی شماره ۴ “ایران” به زبان ژاپنی با عنوان “موسیقی ایرانی و گردشگری” از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن، با توجه به استقبال مخاطبان مجددا چاپ و منتشر شد.
چاپ نخست این شماره در فروردین ۱۴۰۰ منتشر شد و با حمایت جمعی از علاقه مندان و چاپ مجدد این شماره، شمارگان این مجله تخصصی در ۷۶ صفحه به ۳۰۰۰ نسخه علاوه بر نسخه دیجیتال رسید.
این شماره مجله با عنایت به این که سوابق، تاریخچه موسیقی، شخصیت ها و هنرمندان مشهور در دوره های مختلف، برخی از هنرمندان ژاپنی که در زمینه موسیقی ایرانی فعالیت دارند، سازهای موسیقی، معرفی موسیقی بخش های مختلف استانی و محلی کشور، مطالب و ظرفیت های متنوع و مختلفی از جمله گردشگری و فرهنگ ایران را به همراه بیش از ۷۵ کیوآرکد تصویری برای آشنایی مخاطب در بر میگیرد، لذا مجموعه کامل و کم نظیری را در اختیار علاقه مندان و هنردوستان قرار می دهد و خوشبختانه با استقبال مخاطبان مواجه شده و چاپ اول آن به اتمام رسیده است.
شماره چهارم نشریه در قسمت “برگی از تاریخ ایران”، تاریخ موسیقی ایران از ابتدا تا دوران معاصر و از جمله مهر استوانهای چغامیش که علیرغم کوچکی، تصاویر گروهی از نوازندگان را بر خود دارد که قدمت چند هزار ساله سازها و موسیقی ایرانی را نشان می دهد و یکی از اسناد مهم تاریخ موسیقی جهان به شمار میرود به شکل خلاصه جمع آوری گردیده و در بخش گردشگری و سر فصل “به ایران خوش آمدید”، غار کرفتو در دیواندره به عنوان یکی از مشهورترین و معروف ترین دیدنیها و مراکز توریستی استان کردستان و ایران معرفی شده است.
در “سبک زندگی” نشریه به حضور موسیقی در زندگی ایرانیان و در نواحی مختلف کشورمان پرداخته شده و برای نمونه استفاده از موسیقی در جشنها، مراسم، اعیاد، مناسبت ها و … توضیح داده شده است و در بخش پایانی مجله نیز برخی منابع و کتب مرتبط با موسیقی، برخی فعالیت ها و کتب و نشریات رایزنی فرهنگی به زبان ژاپنی و فارسی و … ارائه شده است.
در ویژه نامه این شماره از ۷۵ کیوآرکد (QR) استفاده شده و خوانندگان میتوانند تنها با اسکن هر کدام از آنان به صفحهای در اینترنت بروند که در آن فیلم های مرتبط و مورد بحث پخش میشود که در شناخت مخاطب بسیار تأثیر گذار است.
مجله “ایران” به صاحب امتیازی رایزنی فرهنگی، مدیرمسئولی و سردبیری دکتر حسین دیوسالار و تحریریه با مسئولیت قدرت اله ذاکری و همکاری و مشاورت دکتر احسان جوانمردی و هیتوشی موریشیما منتشر می شود.
این نشریه علاوه بر نسخه چاپی به صورت دیجیتالی نیز در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
منبع:ایرنا