ماه کمان
با توجه به اینکه هنرجویان خردسال پس از گذراندن دورههای موسیقی کودک وارد مرحلهی انتخاب سازِ تخصصی و آموزش موسیقی به صورت مستقیم میشوند؛ به نظر میرسد کتاب یا متد مشخصی برای نواختنِ سازهای ایرانی (به خصوص برای ساز کمانچه) برای این عزیزان قابل دسترس نیست؛ تا جایی که برخی از هنرآموزان برای آموزش به هنرجویان خردسال مجبور به جمعآوریِ رپرتوار، کتابهای آموزشی و یا منابع مختلف دیگر میگردند.
در این کتاب، به منظور انگشتگذاری به شکل ساده و روان در ساز کمانچه برای اجرای ملودیها و برخی از تمرینات از کوکِ «رِ لا رِ لا» استفاده شده که به صورت انتقالی بوده و قالبِ انگشتگذاری روی سیمها را تا حدودی مشابه به یکدیگر کرده است. همچنین نیز مقصود از به کارگیری تمرینات، محوریتِ ملودی و استفاده از ترانههای عامیانه و محلی در این اثر آموزشی، آشناییِ نسبی هنرآموزان با ردیف و فضای موسیقیِ دستگاهیِ ایران است.
هنرجویان پس از گذراندن این کتاب با اصول ابتدایی ساز کمانچه و انگشتگذاریهای گوناگون از جمله انگشتگذاری در برخی از گامهای ماژور، مینور و چهار نوع انگشتگذاری در دستگاههای «ماهور، شور، چهارگاه و همایون» آشنا شده و میتوانند در آینده با ورود به مراحل تخصصیتر، از سایر آثار آموزشی و ردیفهای موسیقی ایرانی نیز بهرهمند گردند. به علت گردآوری و تنوع ملودیهای انتخاب شده، هنرجویان با ردههای سنی بالاتر نیز قادر به استفاده از این کتاب در کنار سایر کتابهای آموزشی هستند و میتوانند از کوک «می لا رِ سل» نیز برای اجرای بخش اول کتاب استفاده نمایند.
این کتاب توسط خانم سحر جوادی یکی از اساتید مجرب وب نوازان به نگارش رسیده و از سوی انتشارات ناروَن منتشر شده است.