خرید گیتار دست دوم می تواند برای خرید گزینه بسیار مناسبی باشد چرا که قیمت مناسب تری نسبت به گیتارهای نو دارند اما در صورتی که بی احتیاطی کنید و به یک سری نکات توجهی نداشته باشید برای شما سودی نخواهد داشت و به ضررتان تمام خواهد شد. برای خرید گیتار دست دوم یا باید با افراد باتجربه مشورت کنید یا این که خودتان تخصص کافی در زمینه ی خرید گیتار داشته باشید. نکاتی که باید درهنگام خرید گیتار دست دوم به آن توجه کنیم در این جا اشاره شده است.
بررسی بدنه
در خرید گیتار دست دوم اولین مرحله باید به بدنه ی آن توجه شود چرا که ممکن است به دلیل عدم مراقبت مشکلات ظاهری داشته باشد یا بر اثر استفاده ی مدام تغییررنگ دهد. باید توجه کنید که شکل ظاهری گیتار با سن آن همخوانی دارد و از تمام جهات بررسی شده باشد تا شکستگی یا قطعه ای جدا شده در آن وجود نداشته باشد. بررسی کردن بخش های داخلی گیتار ممکن است کمی سخت باشد و شما می توانید با نگاه از داخل حفره ی صدا وضعیت کلی را بررسی کنید. همینطور برای بررسی داخل گیتارباید بریس ها را ببینید تا شل یا جدا نشده باشند.
بررسی دسته در خرید گیتار دست دوم
در هنگام خرید گیتار دست دوم به دسته ی گیتار خیلی توجه کنید چرا که این قطعه بسیار آسیب پذیراست و باید کامل بررسی شود که آثار شکستگی در آن دیده نشود. دسته ی گیتار باید صاف باشد و تابی در آن دیده نشود. برای این کار می توانید گیتار رابه شکل افقی در دستان خود نگه دارید و از بالا به پایین به دسته نگاه کنید.
برسی بریج (خرک)
اگر گیتاری را خریده اید و ارتفاع بریج نسبت به بدنه افزایش دارد یکی از مهم ترین نشانه های خرابی گیتار محسوب می شود. سیم های گیتار فشار زیادی به بریج وارد می کنند و ممکن است طی زمان آن را به سمت خود بکشند و از بدنه جدا کنند یا اینکه در چوب بدنه انحنا ایجاد شود. پس باید اطراف بریج به دقت بررسی شود تا قطعه ای جدا نشده باشد.
تست کردن گیتار قبل خرید
در هنگام خرید باید مراقب باشید که محصول خریداری شده کاملا مطابق با نیازهای شما باشد پس نیاز است قبل خرید حتما با آن بنوازید.
بررسی فرت های گیتار
فرت های گیتار بیش از هر چیز مورد استفاده قرار می گیرند و آسیب پذیر هستند. پس در میان آنها به دنبال شل شدن یا افزایش ارتفاع بگردید چرا که فرت های شل صدای ناهنجار تولید می کنند و فرت های بلند صدای بلند گز می زنند پس برای این بررسی نیاز می باشد تمام نت ها را انتخاب کنید و به صدا در آورید. البته کارکرد فرت ها زیاد نگران کننده نیست چرا که در آینده مجبورمی شوید گیتار را مجدد فرت کنید.
بررسی تونرهای گیتار
تونرهای گیتار( ماشین هد) نسبت به بقیه اجزای گیتار آسیب کمتری می بیند و حتی تونرهایی که آسیب دیده اند یا خم شده اند به خوبی کار می کنند. تونرهایی که دارای محفظه نیستند ممکن است زودتر آسیب ببینند و بررسی سلامت مدل های بسته کمی دشوار است.
بررسی نات ( تیغه سر دسته)
تیغه سر دسته ممکن است بر اساس جابه جایی سیم ها طی زمان آسیب ببینند پس بهتر است اکشن را در دو فرت اول بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که این فرت ها صدای مناسبی می دهند.