حقایقی درباره آهنگسازان سبک کلاسیک وجود دارد که بیشتر افراد و حتی طرفداران این سبک موسیقی هم از آن ها اطلاع چندانی ندارند. این افراد مانند تمام مردم عادات، راه و روش و سلایق خاصی را در زندگی دنبال میکردند که شاید کمی دور از انتظار باشد. در این مقاله قصد داریم حقایقی درباره آهنگسازان مشهور جهان را برای شما آشکار کنیم.
پس تا انتهای این متن با ما همراه باشید زیرا ممکن است حقایقی درباره آهنگسازان مورد علاقه خود بشنوید که شگفت زده تان کند.
حقایقی درباره آهنگسازان کلاسیک که نمیدانستید
ولفگانگ آمادئوس موتزارت (Wolfgang Amadeus Mozart)
اولین نامی که در این لیست درباره آن صحبت میکنیم کسی نیست جز آهنگساز بزرگ اترشی، ولفگانگ آمادئوس موتزارت. شاید فکر کنید موسیقیدانان کلاسیک افرادی خشک و جدی هستند که یک زندگی به اصطلاح ماشینی و بدون تفریح دارند، اما این تفکر کاملا اشتباه است، موتسارت یکی از شوخ طبع ترین و شادترین شخصیت های موسیقی در تاریخ است. او عادت منحصر به فردی داشت که صدای گربه ها را تقلید میکرد و از این طریق سر به سر دوستان و اطرافیان خود میگذاشت.
حتی علاقه و تقلید او از صدای گربه باعث شد تا او یکی از جالب ترین قطعاتش به نام «همخوانی گربه» را بنویسد. ماجرای جالب این دوئت از این قرار است که مرد با آواز از همسرش سوالاتی میپرسد و زن فقط با «میو» جواب او را میدهد. تمام این مکالمه ی جالب به صورت موزیکال انجام میگیرد و این اثر به عنوان یکی از جالب ترین آثار کلاسیک شناخته میشود.
جوزف هایدن (Joseph Haydn)
هایدن یکی از صمیمی ترین دوستان و همراهان موتسارت بود. آن ها سالیان زیادی با هم دوست بودند و ساعت های زیادی با هم ویولن مینواختند. نکته ای که درمورد زندگی هایدن جالب توجه است این است که او در کودکی بسیار شوخ طبع و آشوب گر بوده به طوریکه در سن 17 سالگی به خاطر بریدن موهای یکی از همکلاسی هایش از مدرسه اخراج میشود.
یکی از وقایع عجیب درباره این آهنگساز، حادثه ای بود که پس از مرگ وی رخ داده بود. حدود یک هفته پس از مرگ این نابغه ، گروهی از افراد ناشناس بدن وی را از قبر خارج کرده و سرش را ربوند زیرا میخواستند با مطالعه ی مغز او متوجه پیچیدگی ها و افکار این آهنگساز شوند.
افرادی که این کار را انجام دارند پیتر و جوزف روزنبام داشتند. این دو نفر مجموعه ای از جمجمه ی افراد مختلف داشتند که آن ها را مطالعه و بررسی میکردند. مردم وقتی از این مسئله مطلع شدند با نارضایتی فراوان خواستار بازگشت سر هایدن به بدن او شدند و به همین دلیل پیتر و جوزف یک سر جعلی را به عنوان سر هایدن به قبر برگرداندند. سر واقعی هایدن تا سال 1954 به بدنش بازنگشت و اکنون مقبره ی این شخص دارای دو سر است.
فردریک هندل (George Frideric Handel)
هندل اهنگساز آلمانی دوره باروک که عمده شهرت خود را به دلیل اپراها و کنسرت های ارگ خود به دست آورده بود همواره ترجیح میداد تا در مجامع عمومی با لباس های پر زرق و برق و فانتزی و چهره ی گریم شده حضور پیدا کند. اما این مسئله تنها ویژگی خاص و منحصر به فرد این آهنگساز نبود.
فردریک هندل علاوه بر هنر موسیقی خود به عنوان یکی از طرفداران پر و پا قرص غذا و خوراکی شناخته میشد. هندل آنقدر به غذاهای چرب و شیرین اعتیاد داشت که در نهایت به بیماری نقرس مبتلا شد.
آنتونیو ویوالدی (Antonio Lucio Vivaldi)
ویوالدی یکی از مشهورترین نوازندگان ویولن و آهنگسازان دوره باروک ، با خلاقیت و نوآوری خود تغییرات بزرگی در موسیقی آن دوران به وجود آورد. این هنرمند و آثار او چنان تاثیر عمیقی بر نابغه ی موسیقی یوهان سباستین باخ گذاشت که بیش از 10 اثر از ویوالدی را برای سازهای دیگر تنظیم کرد.
او در سن 25 سالگی به کشیک کاتولیک تبدیل شد و به خاطر ظاهر عجیب و موهای قرمزش لقب «کشیش مو قرمز» را از طرف مردم گرفت.
ادوارد گریگ (Edvard Grieg)
ادوارد گریگ آهنگساز و نوازنده پیانو اهل نروژ و به عنوان یکی از چهره های برجسته دوران رمانتیسم شناخته میشود. او برای رشد هویت ملی و آگاهی بین المللی از موسیقی فولکور کشور خودش برای ساخت بسیاری از آثار کلاسیک خود الهام گرفته است.
از عادات عجیب این آهنگساز این بود که همیشه یک مجسمه ی کوچک به شکل قورباغه را در جیب خود نگه میداشت و معتقد بود که این مجسمه برای او شانس میآورد، به همین منظور این قورباغه را قبل از هر کنسرت نوازش میکرد.
اریک ساتی (Alfred Eric Leslie Satie)
اریک ساتی آهنگساز فرانسوی و خالق «درامای سمفونیک سقراط» متولد 1866 در اونفلور فرانسه است. یکی از ویژگی های اخلاقی جالب این آهنگساز عنوان های خاصی بود که برای آثارش انتخاب میکرد. مثلا یکی از این آثار دوئت پیانویی است که او آن را «سه قطعه به شکل گلابی» نامگذاری کرده است.
اریک ساتی عادت بسیار عجیبی داشت و آن هم خوردن غذاهای سفید رنگ بود او در یکی از نامه هایش این غذاها را نام برده است: تخم مرغ، شکر، استخوان تکه تکه شده، چربی حیوانی، نمک، گوشت سفید گوساله، نارگیل، برنج، پاستا، مرغ، پنیر سفید، شلغم و ماهی های خاص. و در ادامه توضیح داده که فقط قادر به خوردن این خوراکی ها میباشد.
چایکوفسکی (Pyotr Ilyich Tchaikovsky)
درباره خلاقیت تعاریف و نظریه های متفاوتی وجود دارد. حقایقی درباره آهنگسازان و افراد مشهور و موفق جهان و خلاقیت آنان وجود دارد که ما از آن بی اطلاعیم. خلاقیت گاهی به عنوان هدیه ای از طرف خداوند و گاهی به صورت یک نابهنجاری در افراد مختلف دیده شده است. به طوریکه رابطه بین نبوغ و بیماری های روانی حدود دو هزار سال است که مورد بحث پزشکان است.
یکی از افرادی که در تمام طول زندگی خود از مشکلات روانی رنج میبرد چایکوفسکی بود. او در عمر نه چندان طولانی دهها اثر ماندگار، از سمفونی و کنسرتو و باله و اپرا تصنیف کرد که تا امروز از محبوبترین قطعات موسیقی کلاسیک به شمار میروند. این آهنگساز عادت عجیبی داشت و آن این بود که چانه اش را هنگام اجرا با دست چپش نگه می داشت این بدین خاطر بود که او باور داشت اگر چانه اش را نگه ندارد سرش به پایین می افتد.