حسن گلنراقی خواننده ی ایرانی می باشد که در سال 1300 به دنیا آمد. او با خواندن اثر مرا ببوس توانست جایگاه مهمی را در بین مردم کسب کند.
حسن گلنراقی کیست؟
حسن گلنراقی از همان کودکی به موسیقی علاقه مند و همینطور از صدای خوشی برخوردار بود و به رغم مراوده با هنرمندان به دلیل موقعیت خانوادگی فعالیت چندانی در این زمینه نداشت و تنها در محافل خصوصی و دوستانه می خواند.
حرفه ی پدرش خرید و فروش بلور و چینی عتیقه بود که پس از گذراندن تحصیلات متوسطه اش در این حیطه فعالیت کرد به طوری که توانست در این رشته به کارشناسی ارزنده تبدیل شود.
او سال ها در سرای بلور فروش های بازار تهران فعالیت کرد و بسیار انسان قناعت کار و درستکاری بود به طوری که بازرگانان و صنف بلور و چینی تا لحظات پایانی عمرش به او احترام می گذاشتند.
بعد از ماجرای 28 مرداد که اکثریت مردم را دور هم جمع می کرد برای تسلای دل بازماندگان ترانه ای از حیدر قابی (هاله) بود که آن را خواند و همین ترانه نام او را در بین خوانندگان محبوب آن زمان قرار داد که این محبوبیت تا به امروز نیز ادامه دارد.
او به اصرار دوستانش بعد از آن ترانه ی دیگری خواند ولی چون تخصص کافی در این زمینه نداشت زود تصمیم به کناره گیری از این عرصه کرد.نقلی از گلنراقی هست که میگوید صدای من باید با مرا ببوس برای همه مردم بماند .
ترانه مرا ببوس
حسن گلنراقی با آهنگ مرا ببوس به شهرت رسید و بسیاری او را با این آهنگ شناختند. او حرفه اش خوانندگی نبود و جزو خوانندگان حرفه ای دوران خود به شمار نمی آمد اما پس از اجرای این آهنگ به عنوان یکی از خوانندگان ایرانی مشهور شد.
ترانه ی مرا ببوس 15 سال پیش از اجرای گل نراقی توسط خواننده ای به نام پروانه اجرا شده بود ولی نتوانست به شهرت برسد و موفقیتی کسب کند. ولی وقتی این ترانه با صدای گل نراقی که در آن زمان به تجارت ظروف چینی اشتغال داشت اجرا شد به محض پخش شدن از رادیو با استقبال گرم مردم روبه رو شد و از شهرت ویژه ای برخوردار شد.
مجید وفادار آهنگساز این اثر بود که ماجرای آن را در هفته نامه تهران این چنین شرح می دهد: در آن دوره من برای فیلم ها هم گهگاهی موسیقی می ساختم و یادم می آید که یکی از این فیلم ها اتهام نام داشت که تهیه کنندگان آن، موسیقی نو برای آن می خواستند و من برای آن فیلم آهنگی ساختم که بعدها با نام مرا ببوس شناخته شد که می توان گفت که این ترانه نقطه عطفی در موسیقی جاز ایران به وجود آورد چرا که بعدها خوانندگانی به رادیو ملی ایران آمدند که ادامه دهنده این سبک بودند و باعث شدند موسیقی جاز در ایران رواج بیشتری پیدا کند.
به گفته ژاله علو بازیگر نقش اول زن فیلم اتهام از دلایل دیگری که ترانه مرا ببوس را مطرح کرد شایعاتی بود که در پی انتشار این اثر بعد از کودتای 28 مرداد بر سر زبان ها افتاد که از جمله آن می توان به اعدام سرهنگان حزب توده اشاره کرد که بسیاری از آنها کذب بود ولی مردم همچنان با شنیدن این اثر به یاد آن سالها و وقایع سیاسی آن می افتادند.
در نهایت..
حسن گلنراقی هیچ وقت ازدواج نکرد و در سال 1372 چشم از جهان فرو بست و بخشی از اموال و دارایی های او بعد از مرگش که به علت تومور مغزی و آلزایمر بود به آسایشگاه معلولین کهریزک وقف شد.