انواع فلوت ریکوردر و برندهای متنوع معمولا هنرجویان مبتدی را در شروع راه دچار سردرگمی می کند. راهنمای خریددر شروع راه میتواند دید خوبی در انتخاب ساز بدهد، البته که بودجه ای که قصد هزینه کردنش را دارید نیز اهمیت دارد در ادامه به معرفی انواع آن برای خرید ساز مناسب و خوش صدا خواهیم کرد که به عنوان هنرجوی مبتدی کمتردچار سردرگمی شوید.
برخی از انواع فلوت ریکوردر که در کنسرت ها و توسط نوازندگان حرفه ای نواخته می شود از جنس چوب های با کیفیتی ساخته شده و چند تکه هستند. اما مدل های ارزان یک تکه و از جنس پلاستیک نیز وجود دارد تا هنردوستانی که نمیخواهد به دلایلی هزینه ی زیادی به ساز بدهند نیز بتواند به فراگیری آن بپردازند.
انواع ریکوردر بر اساس گستره صوتی
- باس (Bass): این فلوت با صدای بم و آرام خود برای نواختن ملودی های غمگین یکی از مناسب و محبوب ترین گزینه هاست
- سوپرانو (Soprano): بر عکس فلوت باس این فلوت با صدای پر انرژی و دلنشین خود برای نواختن ملودی های شاد مناسب است و در بین انواع فلوت ریکوردر از همه محبوب تر است.
- تنور (Tenor): مدل تنور یکی از انواع گران قیمت و خاص ریکوردرهاست که موقع نواختن صدای بم و زیبایی را ایجاد میکند.
- آلتو (Alto): فلوت ریکوردر آلتو مانند سوپرانو از مدل های خوش صدا و پرطرفدار این ساز است.
برخی از محبوب ترین انواع فلوت ریکوردر
فلوت ریکوردر یاماها مدل YRS-23
شاید بتوان گفت که محبوب ترین مدل فلوت ریکوردر در جهان، مدل فلوت ریکوردر یاماها مدل YRS 23 است. این مدل ریکوردر از قدیمی ترین انواع فلوت ریکوردر موجود در بازار است و برای آموزش به مبتدیان بسیار مناسب میباشد. مدل YRS 23 از انواع فلوت های سوپرانو است که از جنس پلاستیک با دوام و مقاوم ساخته شده است.
فلوت ریکوردر مدل HRMONIC
این مدل از انواع فلوت ریکوردری است که به دلیل سایز کوچک و بدنه پلاستیکی خود برای آموزش موسیقی به کودکان به کار برده میشود. طول این ساز 33 سانتی متر و وزن آن 110 گرم است. میتوانید این مدل ریکوردر را در رنگ بندی های زیبا و چشم نواز از فروشگاه های معتبر ساز فروشی برای فرزندان خود تهیه کنید.
فلوت ریکوردر سوزوکی مدل Srg 405
مدل Srg 405 از سه قسمت اصلی تشکیل شده است و یکی از مزایای این مدل این است که میتوان قطعات آن را برای تمیز و خشک کردن از هم جدا کرد. این مدل فلوت ریکوردر در محدوده سوپرانو به صدا در میآید و با توجه به جنس خود که از پلاستیک ABS است در برابر حرارت و فشار از خود مقاومت خوبی نشان میدهد.
فلوت ریکوردر ژرمن سیستم نووو مدل N310G
این ریکوردر با رنگ بندی های جذاب و پلاستیک مقاوم و با کیفیت توجه بسیاری از والدین را برای آموزش موسیقی به فرزندانشان جلب کرده است. در ساخت این ساز از تمام اصول و استانداردهای جهانی برای ساخت ریکوردر استفاده شده است و یکی از محبوب ترین مدلهای فلوت ریکوردر مخصوص نوآموزان مبتدی میباشد.
فلوت ریکوردر مدل مکستور کد German System
از دیگر مدل های موجود در بازار که افراد مبتدی میتوانند برای آموزش ریکوردینگ آن را تهیه کنند. همان طور که از نام آن پیداست طبق سیستم انگشت گذاری آلمانی استفاده میشود و انتخاب خوبی برای شروع یادگیری موسیقی میباشد.
فلوت ریکوردر مسترورک مدل Germa76
قطعا یکی از موفق ترین برندهای تولید کننده این ساز برند مسترورک است. مدل ریکوردینگ مسترورک ساخت کشور ترکیه است و به خاطر کوک استاندارد و کاملا صحیح به مهارت و پیشرفت موسیقی تان کمک زیادی میکنند.
فلوت ریکوردر یاماها مدل YRS-20
این مدل Yamaha YRS-20 BR Soprano Recorder یکی از برندهای معروف صنعت ساز و موسیقی یاماها می باشد که به تولید فلوت ریکوردر نیز پرداخته است.
صدای قوی و بدنه خوشرنگ این ساز باعث جذابیت تمرینات با این مدل ساز می شود.
انتخاب سایز مناسب فلوت ریکوردر
یکی از نکات مهمی که هنگام خرید ساز ریکوردر باید به آن توجه شود اندازه آن است. در حال حاظر در بازار اندازه های مختلفی از ساز ریکوردر وجود دارد که میتوانید براساس سلیقه و نحوه نوازندگی خود اندازه مناسبی را انتخاب کنید.
باید توجه کنید سازی که برای همنوازی و اجرای گروهی استفاده میشود با سازهای تکنوازی متفاوت است. نوازندگان معمولا برای اجرای سولو و تکنوازی از سازهای ظریف و کوچک تر و برای اجرا در گروه های موسیقی و ارکسترها از فلوت و ریکوردرهای سنگین و قطورتر استفاده میکنند.
نکات ضروری در نگهداری ریکوردر
- بهتر است ریکوردر را در دمای متعادلی نگه داری کنید و آن را در مکانهای خیلی سرد یا خیلی گرم قرار ندهید تا به اجزای داخلی ساز لطمه ای نشود.
- پس از نواختن باید قطعات ساز را از یکدیگر جدا کرده و با یک پارچه نرم و لطیف همه اجزا را به خوبی خشک و تمیز نمایید.
- دقت داشته باشید که فلوت ریکوردر به هیچ عنوان نباید جلوی نورد مستقیم خوردشید قرار داده شود.
- با توجه به جنس و تعداد دفعات استفاده از فلوت بهتر است هرچند وقت یکبار داخل آنرا با روغن های گیاهی مثل روغن بادام چرب کنید. این کار باعث میشود که از خشکی و ترک خوردگی فلوت جلوگیری به عمل آید.
قیمت فلوت ریکوردر
ریکوردر از کم هزینه ترین سازهای بادی محسوب میشود و قیمت آن از حدود صد هزار تومان تا چند ملیون ادامه دارد و این اختلاف قیمت با توجه به جنس فلوت و کارایی آن متغیر است. بنابراین اگر به این ساز علاقه دارید میتوانید با توجه به بودجه و هدف خود مناسب ترین ساز را به همراه کتابهای آموزش ریکوردر تهیه کنید. فرقی نمیکند چند سال دارید زیرا در هر سنی که هستید میتوانید درکلاسهای آموزش ریکوردر شرکت کنید و از صدای این ساز خوش نوا لذت ببرید.