امین الله رشیدی ، آهنگساز و خواننده ایرانی است. او فعالیت خود را در رادیو ایران در سال 1327 آغاز کرد و تا سال 1344 به فعالیت خود ادامه داد. وی در این مدت موفق به ساخت 120 آهنگ ماندگار شده است.
زندگی شخصی
امین الله رشیدی در تاریخ 4 اردیبهشت سال 1304 در شهر کاشان به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی خود را در این شهر به پایان رساند و پس از آن در دفتر اسناد رسمی شهر تهران به کار مشغول شد.
رشیدی در دوران تحصیل خود علاقه زیادی به هنر ایرانی داشت به طوریکه هنر اصیل نقاشی قالی ایرانی را نزد اساتید بزرگی چون حسن نقش پور اراکی و محمد دبیر الصنایع آموزش دید. و حتی در همان زمان نوازندگی ساز تار را نیز نزد حسن نقش پور آموزش دید.
او به دلیل علاقه زیادی که به شعر و موسیقی داشت، مدام از طریق رادیو برنامه آواز خوانندگان مختلف را دنبال میکرد و از همین طریق توانست با ردیف های آواز ایرانی آشنا گردد. پس از آن برای آموزش نت خوانی نزد موسی مسعودی رفت. امین الله رشیدی یکی از اولین خوانندگان ایرانی بود که به شیوه نت نویسی آشنایی داشت.
او همچنین تئوری آواز را نزد دکتر مهدی فروغ آموخت و شروع به نوشتن آهنگ های مختلفی کرد.
رشیدی در سال ۱۳۳۶ خورشیدی، با دختری اهل کاشان ازدواج کرد که حاصل آن دو فرزند با نام های افسانه و صبا است. فرزندان او نیز از ذوق موسیقایی بهرها ی به سزا دارند و افسانه بعنوان نوازنده بصورت حرفه ای پیگیر کار هنری است.
آغاز فعالیت هنری
در سال 1382 امین الله رشیدی با یکی از برجسته ترین رهبران ارکستر رادیویی به نام علی محمد خادم میثاق آشنا گردید و از همان سال فعالیت خود را در رادیو به عنوان آهنگساز و خواننده آغاز کرد. اولین ترانه ای که از وی در رادیو پخش شد «رنج جدایی» نام داشت.
بعد از مدتی، رشیدی فعالیت خود را در چندین برنامه دیگر رادیویی از جمله برنامه موسیقی ارتش و برنامه رادیویی محمد بهارلو ادامه داد. او در مدت زمان فعالیت خود در رادیو موفق به ساخت 120 آهنگ شد که شعر برخی از این آثار را خودش سروده بود. اما بیشتر آثار او توسط شاعران نامداری چون فریدون مشیری، مهرداد اوستا، پرویز وکیلی و تورج نگهبان سروده شده اند.
شیوه امین الله رشیدی در خوانندگی مرزی میان سنت گرایی و مدرنیته بود. او دربارهٔ موسیقی کلاسیک و ردیف آوازی که سینه به سینه حفظ شده و کاملترین صورت آن به وسیله موسی معروفی نتنویسی شدهاست، نظریاتی دارد و معتقد است که در اجرای آوازها، به شرط حفظ اصالت ایرانی و به خصوص تلفیق آن با شعر پارسی، باید شیوهای نو ایجاد کرد و از تکرار مکررات آن هم بهطور گسترده جلوگیری نمود.
آثار
از مهم ترین آلبوم های رشیدی میتوان به «افسونگر» ، «عطر گیسو» ، «بخت گمشده» ، «چشم شب» و «دلم تنگ است» اشاره کرد. همچنین قطعات «سپیده»، «جان جهان» و « افسانه» نیز از ماندگار ترین آثار این هنرمند گرامی هستند.